DİYARBAKIR / BİSMİL - Bismil Anadolu Lisesi

Bismil Anadolu Lisesi

Aralık Mahallesi Türkmen Caddesi No27 Jandarma yanı Bismil/DİYARBAKIR
Vizyon
Ortaöĝretim giriş sınavlarında öncelikli olarak tercih edilen ilimizin en iyi Anadolu Liselerinden bir olmak, okul, öĝrenci işbirliĝi ile çalışan, ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl daha fazla öĝrenci yerleştirmek, sosyal, kütürel ve sportif etkinliklerde adından söz ettiren, öĝrencilerimizin bir bütün olarak gelişmesini saĝlamaktır. Eĝitim anlayışımız olan sevgi ve saygıya dayalı, çalışma temposunu disipliniyle birleştiren, gençlerimizin içinde bulunmaktan keyif duyacaĝı bir aile ortamı saĝlamak vizyonumuzla baĝdaşıyor.
Misyon
Aldıĝı sorumlulukları yerine getirebilen, çaĝdaş bilimsel teknolojik ve kültürel açıdan toplumun gelişmesine katkıda bulunacak, iletişim becerileri gelişmiş, düşünebilen, sorgulayabilen bireyler yetiştirmektir. Yine gelişen dünya, modern toplumun gereksinimlerini karşılıyarak akılçı, profili geniş öĝrenciler yetiştirmek de misyonumuz arasında yer almaktadır.
Başarılar
Bismil ilçe satranç 1.2.3.lüğü Bismil ilçe LYS sınavı 1.liği 2011-2012 Bismil liseler arası bilgi yarışması 1.liği
İngilizce,Almanca
Okul Servisi
Jandarma yanı, Kızılyar Mevki Türkmen Cad.
İlçeye: 4 km İle : 45 Km